Opi helpommin ryhmässä

Erilaisia opiskelumetodeita on yhtä paljon kuin opiskelijoitakin, eli yhtä universaalia parasta tapaa oppimiseen ei voida mainita. Kuitenkin voidaan sanoa, että biologisesti suurin osa ihmisistä ei kestä totaalista yksinoloa kovinkaan pitkiä aikoja. Siksi esimerkiksi kokeiden aikaan moni kärsii hiljaa, kun joutuu olemaan lukittautuneena neljän seinän sisällä pänttäämässä tärkeitä kurssimateriaaleja aivan yksin. Tällainen saattaa tuntua viisaalta ja siitä voi jopa kuvitella saavansa tavallista parempia tuloksia, mutta tosiasiassa yksin pänttääminen harvoin tuottaa maksimikapasiteetin mukaisia oppimistuloksia. Kun olet yksin kotona, voit esimerkiksi helposti hairahtua pelaamaan puhelimella tai löytää itsesi jatkuvasti keittiön kaapin ääreltä. Mutta mitä neuvoksi, kun yksinopiskelu ei suju?

Ota opiskelutoverit mukaan

Ihminen on sosiaalinen olento, joten yksinopiskelu ei suinkaan sovi kaikille. Älä siis kärsi yksin, vaan kutsu opiskelutoverisi mukaan opiskelemaan kanssasi! He todennäköisesti ilahtuvat kutsustasi, sillä moni muukin kärsii ikävästä yksinäisyydestä kotonaan tietämättä mitä tehdä. Yhdessä voitte hyödyntää monia erilaisia oppimiskeinoja sen mukaan, millainen oppija kukin on. Jos joukostanne löytyy esimerkiksi auditiivinen oppija, voitte kaikki hyödyntää tätä lukemalla hänelle tekstejä ääneen ja tekemällä samalla muistiinpanoja, jolloin jokainen oppii yhteisestä tuokiostanne jotakin tärkeää.

Suuntaa kirjastoon tai kahvilaan

Jos luokittelet itsesi ennemminkin introvertiksi kuin ekstrovertiksi etkä varsinaisesti kaipaa muiden ihmisten seuraa, mutta et saa mitään aikaseksi yksin kotonakaan, et suinkaan ole harvinaislaatuinen tapaus. Onneksi tällaisellekin oppijalle on olemassa keinonsa. Helpoin niistä on lähteä pois kodin rauhasta. Pakkaa siis kirjasi ja läppärisi ja suuntaa vaikkapa lähimpään mukavaan kuppilaan tai kampuksen kirjastolle. Täällä saat työskentelyllesi mukavan taustahälyn ja olet tavallaan ihmisten ilmoilla. Täällä myöskään jääkaappi ei kummittele mielessäsi kaiken aikaa, vaan pystyt keskittymään opiskeluun paremmin.

Opiskelkaa videochatissa

Jos kaikki opiskelukaverisi ovat kaukana tai vaikkapa lomilla vanhempiensa luona, ei tämä silti estä teitä opiskelemasta yhdessä, kiitos modernien apuvälineiden. Voitte helposti puhua vaikka monen tunnin mittaisia videopuheluita, joiden avulla voitte päntätä tekstejä yhdessä. Jos et ymmärrä jotakin kohtaa, voit aina kysyä siitä muilta ja voitte selvittää sen yhteistyössä. Yhdessä on aina hauskempaa kuin yksin!

 

Share This Page

Comments are closed.