Kerhot auttavat oppimaan

Kaipaatko opintojesi tueksi jotakin hieman enemmän pelkkiä luentoja ja pienryhmäopetusta? Tuntuvatko jotkin opintojen osa-alueet menevän ymmärryksesi ohi vauhdikkaammin kuin Kimi Räikkösen ralliauto? Sitä sattuu meistä jokaiselle. Onneksi asialle voi kuitenkin tehdä jotakin. Tiesitkö, että kerhot ja salaseurat eivät ole vain amerikkalaisten elokuvien keksimä taru, vaan sinäkin voit perustaa sellaisen vaikka itse?

Mikäli siis kärsit opiskelusta ja se tuottaa sinulle hankaluuksia, ei sinun suinkaan tarvitse kärsiä siitä yksin. Sen sijaan voit perustaa vaikkapa vertaistukiryhmän lääkiksen opiskelijoille, jossa jokainen teistä saa jakaa omia turhautumisiaan ja epäonnistumisiaan ja voitte puida niitä yhdessä. Kovinkaan usein kyse ei ole siitä että olisit tyhmä, vaan varsin usein käy yksinkertaisesti niin, että asia on selitetty hölmösti kirjoissa eikä se olekaan lainkaan niin monimutkainen kuin kuvittelit.

Kuinka perustaa oma kerho opiskelijoille?

Oman kerhon tai vertaistukiryhmän perustamisen ei tarvitse olla lainkaan niin vaikeaa tai byrokraattista kuin sen voisi kuvitella olevan. Periaatteessa sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin kyselle opiskelijatovereiltasi joko kasvotusten tai vaikkapa viestitse, olisiko joku halukas osallistumaan tällaiseen ryhmään. Kartoitettuasi halukkaat voit alkaa miettimään, missä haluaisitte järjestää ryhmän tapaamisia ja mitkä päivät sopivat opiskeluaikatauluunne parhaiten. Mikäli koolla on vain pieni ryhmä, voitte vuoroviikoin järjestää ryhmän tapaamisia vaikkapa kunkin kodissa. Jos teitä on taas koolla isompi porukka, voitte tavata vaikkapa kahvilassa tai kampuksen kirjastolla.

Kerhon tai ryhmän perustaminen ei vaadi sinulta muuta, kuin hieman aikaa ja vaivaa. Sinun ei tarvitse varata erikseen rahaa vaikkapa tilavuokriin tai ruokiin, sillä usein julkiset tilat tai vaikkapa kampuksen tilan käyvät tähän tarkoitukseen mainiosti, kun taas ruokapuolesta kukin voi vastata itse. Oikeastaan ryhmän perustaminen on siis varsin helppoa puuhaa, eikä sen ylläpitäminenkään vaadi juuri mitään. Voitte perustaa vaikka yhteisviestiryhmän, jossa voitte sopia tapaamisista tarkemmin. Sitten kun ryhmä on jo perustettu, asiat alkavat vieriä eteenpäin omalla painollaan eikä sinun tarvitse enää sen kummemmin puuttua niihin. Olet jo tehnyt kaiken tarvittavan, ja nyt sinulla onkin ihka oma vertaistukiryhmä!

 

Share This Page

Comments are closed.