Internet tarjoaa rajattomat mahdollisuudet opiskeluun

Luojalle kiitos internetistä! Tämä on lausahdus, jonka joka ikinen internetin aikakautena opiskellut on varmasti joskus puuskahtanut. Nykyään internetin voi joskus tulla ottaneeksi liiankin itsestäänselvyytenä, mutta mietitäänpä vaikka hetki, kuinka paljon se oikein onkaan helpottanut opiskelutaakkaamme verrattuna takavuosien opiskelijoiden arkeen.

Internet helpottaa kaikkea

Nykyisin olemme online käytännössä koko ajan. Olemme aina muiden tavoitettavissa ja voimme lähettää vaikka toisella puolella maapalloa olevalla ystävällämme viestin minä kellonaikana hyvänsä, ja usein tämä vastaakin siihen minuuttien sisällä. Jos totta puhutaan, emme välttämättä koskaan ole edes tavanneet kyseistä ystävää oikeassa elämässä. Nykyään on mahdollista ylläpitää vakaviakin ihmissuhteita täysin internetin välityksellä, ja moni esimerkiksi ylläpitää jopa parisuhdetta ihmiseen, jota ei ole koskaan oikeasti tavannut.

On siis selvää, että internet mahdollistaa monia sellaisia asioita, jotka eivät vielä muutamia kymmeniä vuosia sitten olisi tulleet mitenkään kuuloonkaan. Juuri siksi voidaankin katsoa, että se on täysin mullistanut myös opiskelijoiden elämän. Siinä, missä merkittävän suuri osa ajasta meni aikaisemmin manuaaliseen tiedon hakemiseen kampuksen kirjaston pölyisimmistä kolkista ja vanhimmista eepoksista, voidaan tietoa nykyään hakea sekunnin sadasosan murto-osassa internetin hakukoneiden välityksellä. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin kirjoittaa kysymyksesi tietokoneen tai puhelimen hakukenttään tai sanoa se laitteelle ääneen, ja se hakee sinulle silmän räpäyksessä miljardeja sivuja tietoa aiheesta. Tämä on jotakin, mistä opiskelijat entisinä aikoina olisivat voineet unelmoida vain villeimmissä unissaan.

Sen lisäksi että tiedonhaku on nykyään muuttanut muotoaan täysin, on luonnollisesti myös tiedon säilöminen. Enää potilas- ja sairaustietoja ei siirretä eteen päin paperisessa tai jopa suullisessa muodossa, vaan nykyään kaikesta on olemassa mustaa valkoisella sähköisessä muodossa. Tämä helpottaa lääkäriksi opiskelevan työtä, sillä näet potilaan tiedot suoraan tietokoneelta tämän tultua ensimmäistä kertaa vastaanotollesi. Lisäksi voit lääkäreiden omilta sivustoilta katsoa potilaan oireiden mukaan, mistä voisi olla kyse ja millaisista toimista voisi potilaalle olla paras apu. Tämän jälkeen voit lähettää potilaan matkaansa sähköisen reseptin kera tietäen, että hän ei voi mitenkään hukata sitä matkalla, sillä se on jo näppäilty järjestelmään.

 

Share This Page

Comments are closed.