Vinkkejä lääkisaiheiseen tietovisaan

Haluatko järjestää sellaiset bileet lääkisopiskelijaporukalle, jotka jäävät takuulla historiaan? Tämän sivuston artikkeleista löydät takuuvarmasti toimivat vinkit maailman parhaiden opiskelijabileiden järjestämiseen! Tässä artikkelissa annamme kuitenkin vinkit siihen, kuinka voit kuorruttaa jo valmiiksi täydellisen iltamakokemuksen mehevällä kirsikalla kakun päällä. Annamme nimittäin vinkkejä siihen, kuinka luot hauskan lääkisaiheisen tietovisan opiskelijatovereillesi!

Tietovisat ovat jo lapsuuden synttäreiltä ja monelle myös kouluista tuttu hauska ohjelmanumero, jossa voidaan mitellä osaamisesta leikkimielisesti porukalla. Voit luoda sähköisen tietovisan ilmaisesti ja helposti esimerkiksi Kahootin kaltaisilla sovelluksilla. Koska et halua bileillankaan aikana ajatua turhan kauas kouluarjesta, on yhtä aikaa opettavainen ja hauska tietovisa täydellinen ohjelmanumero lääketieteellisen opiskelijoiden iltamaan.

Kysymyksiä lääkisaiheiseen tietovisaan

  • Sairaalamaailmaan sijoittuvien elokuvien ja sarjojen tunnarit

Moni lääketieteen opiskelija on takuuvarmasti saanut inspiraation lääkäriksi opiskelemiseen katsomalla joko kotimaisia tai ulkomaalaisia sairaalaan sijoittuvia tv-sarjoja. Monet näistä ovat pyörineet televisiossa jopa useampien kymmenien vuosien ajan ja saavuttaneet jopa kulttimaineen. Siksi esimerkiksi niiden tunnareista saa varsin meheviä kysymyksiä tietovisaan. Kuka on suurin sarjanero ja tunnistaa parhaiten Housen, Greyn Anatomian ja Rakkauden Anatomian tunnarit?

  • Hyödynnä videopätkiä sairaala-aiheisista sarjoista

Sen lisäksi, että tyytyisit ottamaan tietovisaasi otteita vain sairaala-aiheisten filmien sound trackeista, voit hyödyntää niitä myös paljon laajemminkin ja sellaisella tavalla, joka aukeaa niillekin, jotka eivät telkkaria tule niin useasti tuijotelleeksi. Poimi hyviä kohtauksia suosituimmista lääkärisarjoista, ja tenttaa tietovisasi osallistujilta niihin liittyviä asioita. Mikä leikkaus on kyseessä, minkä niminen laite kohtauksessa näkyy, mitä tekniikkaa lääkäri käyttää potilaaseen ja mikä on diagnoosin nimi suomeksi? Listaa voisi jatkaa vaikka loputtomaan ja vaihtoehdot ovat äärettömät!

  • Heitä sekaan muutamia kysymyksiä opiskelemistanne aiheista

Jotta visa ei mene turhan televisiopainotteiseksi, ota myös oppikirja avuksi kysymysten keksimiseen. Keskity erityisesti siihen osa-alueeseen, jota olette juuri nyt käsittelemässä. Voit tehdä kysymyksiä sanoin, kuvin tai kaavioiden tai videopätkien avustamana.

  • Tenttaa diagnooseja

Luettele oireita. Osaavatko tietovisan osanottajat eli lääkisystäväsi arvata diagnoosin tarpeeksi nopeasti? Tämähän on aivan loistavaa harjoittelua myös tulevaa uraa ajatellen, joten tietovisan pelaaminen ei suinkaan ole hukkaan heitettyä aikaa!

 

Share This Page

Comments are closed.